Reakcije na alergene, 3. del

Pokanje žil. Že dolgo je tega, ko sem opazila, da mi ob navalu alergenov pričnejo - spomladi in tudi pozneje - pokati žile. Ob odvzemu krvi za kako preiskavo je pravi problem, da katera od žil in žilic ne poči. V kolikor kak predmet v roki nekoliko bolj stisnem, imam tam že modrico.
Menim, da se v navedenem obdobju ne proizvaja v telesu snov, ki daje žilam elastičnost, zaradi slabega osvajanja hrane in zdravil oz. predpisanih dodatkov.
Lomljenje in "cvetenje" nohtov. V zgoraj navedenem obdobju se mi zelo lomijo nohti, tudi podolžno. So še mehkejši in posebno spomladi posuti z malimi belkastimi pikami. Menim, da se to pojavlja zaradi zelo slabega osvajanja dodatka kalcija in v hrani.

Bolečine zob. Tudi tu gre za močne bolečine v zobeh v enakem obdobju. Pred leti so me štiri mesece konstantno boleli zobje. Zobozdravnik, ki je bil tudi zelo dober znanec, se je trudil po največjih močeh, vendar ni našel vzroka. Posvetoval se je tudi s Kliniko v Ljubljani. Odločili so se za izdrtje enega zoba. Bil je povsem zdrav. Vneta je bila le čeljust. Verjetni razlog: telo je na vso zobovje reagiralo kot na tujek.

Ušesa. Skozi isto obdobje se mi v obeh ušesih pojavljajo kot  neke vrste večji mozolji, ki še dodatno zapirajo otečen sluhovod. Po mojem mnenju koža v ušesu enako reagira kot koža drugje, ko pride v stik s alergenom kot je cvetni prah. Tudi tu pomaga - kot drugje na koži - vsaj enkrat ali večkrat dnevno temeljito umivanje ušes, odvisno od stika z alergenom.

"Bruhanje" kisline. Močno se mi je tvorila kislina predvsem še v času, dokler mi ni uspelo izločiti vsega, na kar sem reagirala kot na alergen ali pa preobčutljivo snov. Posebno se je povečala pri večjem zaužitju mesa, škroba ali sladkorja.

Oslabel spomin in slaba koncentracija. Razumljivo je, da se je pojavljala takrat, ko je bil naval alergenov najmočnejši.Tudi koncentracija mi je pred več leti padla do take mere, da nisem bila več v stanju spremljati TV Dnevnika. Prav tako je bil izjemno šibak spomin. Sedaj delujem mnogo bolje kot pred petnajstimi leti. V opisanem obdobju me je spremljala tudi močna depresija.
Večkrat sem že omenila, da sem spoznala, da je zelo važno pitje zadostne količine vode! Ob pitju vode se je tudi zmanjšala takratna sopotnica - močna utrujenost.

Na vprašanje, ki sem si ga zastavljala, kdo je bil v družini alergik, sem ugotovila:
Mamin oče je umrl zaradi izkrvavitve iz hemeroidov.
Moj oče se je strogo izogibal kisa, jedel je zelo malo kruha, ker ga je preveč napenjal. Najljubša jed je bil zanj koruzni močnik, ki mu ni povzročal težav. Je bil zelo zmeren jedec in vseskozi napet, imel je močne vetrove.
Tudi mama je imela večkrat ÂťšlajmÂŤ v ustih in je pokašljevala, še posebno, če ni bil počiščen prostor. Imela je tudi značilni ostri vonj pri potenju.
Starejša sestra je že kot otrok pri kosilu težko dihala. Imela je tudi zelo pogost rinitis. Ima težave s kožo, prebavili, astmo.
Mlajši sestri so ugotovili alergijo na žitarice, volno.
Hčerka je zelo močan alergik.
Prav tako vnukinja in vnuk. Vsi trije imajo žal tudi posledice mnogih alergij.
Prepričana sem, da nam dosledna dieta zelo izboljšuje stanje in življenje.
Ne eksperimentiramo na lastnem telesu, temveč preverjamo stvari s pomočjo uradne medicine, Bicomom in izločevalno dieto.

Franci

Prebrano 4459 krat