Prehransko svetovanje za alergikeSte tudi vi eni od staršev otrok, pri katerih je bilo ugotovljeno, da imajo alergijo na določeno živilo? Niste edini, saj število alergikov iz leta v leto narašča. Za starše je prva reakcija vsekakor šok, saj zdravniki predpišejo le strogo dieto, ko pa prideš domov, se vprašaš: »Kaj pa otroku sploh lahko dam jesti?«, saj je seznam dovoljenih živil zelo kratek. Kaj sedaj?    

Številni alergiki, predvsem tisti, ki se z alergijami na hrano soočijo na novo, imajo nemalo težav s tem, kako v svojih najljubših receptih nadomestiti alergene snovi z ustreznimi nadomestki, kako pripraviti okusne in varne jedi, kje kupiti varna živila in kako zagotoviti varno prehrano tudi, kadar je otrok v oskrbi drugih (npr. v šoli, vrtcu ali starih starših).

Ker zdravniki nimajo časa za nasvete, večina staršev najprej poišče informacije na spletu. Tam se nahaja polno člankov o tem, kaj je alergija, nikjer pa ni uporabnih nasvetov za vsakdanje življenje z alergikom. Kajti tega vam ne morejo podati skopi strokovni članki. Prvo soočenje z alergijo je namreč čustvena reakcija. In vaše občutke lahko pozna le nekdo, ki je sam šel skozi to izkušnjo.

Ker smo bili pred nekaj leti v vaši koži, popolnoma razumemo, kako se počutite. In zato smo za vas pripravili vrsto posvetovalnih storitev, s pomočjo katerih boste bolje razumeli vašo alergijo in z njo tudi lažje živeli. Pri nas ne boste dobili le teoretičnih napotkov, temveč tudi praktične nasvete za vsakdanje življenje z alergijami.

Za več informacij o prehranskem svetovanju obiščite našo spletno stran www.mojaalergija.si ali nas pokličite na telefonsko številko 041 600 749. Veseli bomo vašega klica.

Pripravila: Mag. Veronika Jelovšek, prehranska svetovalka

Prebrano 2546 krat