Prosena kaša s koruznim zdrobom in zelenjavnim nadevom

Sestavine (za 4 osebe):
- 120 g prosene kaše
- 200 g koruznega zdroba
- 100 g brokolija ali 100 - 150 g zmrznjene špinače
- mleta rdeča sladka paprika
- sončnično olje


Priprava:

Prebrano in oprano proseno kašo dam v posodo. Zraven dam enako količino koruznega zdroba. Na vse skupaj nalijem eno in pol do dvakrat več vode. Vodo delno odlijem, če se na vrhu pojavijo bele pene (gluten) in dolijem odstranjeno količino vode. Maso posolim in dodam tri žličke mlete rdeče paprike ter premešam. Z dna posode dam polovico na pekač, nanjo naložim dobro sesekljan brokoli.  Na zelenjavo dam še drugo polovico mase. Previdno dodajam vodo, da se vse preveč ne pomeša. Napolnjen pekač dam v pečico. Pečem 1 uro in 20 minut pri temperaturi 210°C. Med pečenjem po potrebi polivam še z vodo, da se kaša v sopari skuha. Na Mešana pogača z zelenjavokoncu na vrhu namažem z sončnično oljem. Če je vse presuho, olju dodam vodo. V kolikor je preveč vlažno, pustim vse skupaj za nekaj časa še v ugasnjeni pečici.

Po enakem postopku lahko spečemo zelenjavno pogačo samo s koruznim zdrobom (brez prosene kaše) in s špinačnim nadevom (namesto brokolija), ali pa naložimo namesto zelenjave tudi surovo puranje ali kurje mleto meso ali oboje. V tem primeru je bolje, če na osnovno plast najprej naložimo zelenjavo, nato nanjo mleto meso, da zelenjava ne prodre skozi vrhnjo plast. Boljši je tak mesni nadev, če že prej v mleto meso primešam  olje, baziliko in sol, dobro pregnetem in pustim vsaj nekaj ur stati.


Prosena kaša s koruznim zdrobom in zelenjavnim nadevom
Težavnost priprave:
Čas priprave:  30 minut

Pečena pogača iz koruznega zdroba in zmrznjene špinače
Težavnost priprave:
Čas priprave:  15 minut


Prosena pogača mešana s koruznim zdrobom in puranjim mletim nadevom

Sestavine (za 4 osebe):
- 120 g prosene kaše
- 500 g mletega puranjega mesa
- 200 g koruznega zdroba
- mleta rdeča sladka paprika
- sončnično olje

Priprava:
Pogačo pripravim tako kot proseno kašo, mešano s koruznim zdrobom in zelenjavnim nadevom, samo da namesto zelenjave v pogačo dam zmleto in marinirano puranje meso.

Težavnost priprave:
Čas priprave:  45 minut

Prebrano 3624 krat