Reakcije na alergene, 2. del

Zelo močne bolečine pod rebri na levi strani. Na desni strani pod lopatico močna pekoča bolečina.
 
Zaradi tega sem bila večkrat tudi pregledana z rentgenom. Bolečina srca (ki ne boli).
Pozneje sem ugotovila, da vse tri zgoraj opisane težave izvirajo iz zaprtih plinov, ki po izjavi nekega internista lahko dvignejo srce tudi do 2 cm.
Večkrat nevzdržne bolečine želodca in črevesja. Tudi tu peristaltika ohromi in plini se popolnoma zaprejo (večkrat tudi hospitalizirana). Nastane močna napihnjenost in otrdelost trebušnega predela, podobna kot pri porodnih popadkih. Pozneje je težko kontrolirano izločanje plinov.
Afte v ustih. Pojavljajo se večkrat, včasih so zelo velike. Pri tem ne prekršim zavestno diete, ki se je res dosledno držim!
Verjetni vzrok so zunanji alergeni.
Bolečine v križu so se večkrat stopnjevale do take mere, da sem morala dobivati injekcije na domu. Verjetno je zaradi poškodbe hrbteničnega živca bolečino stopnjevala še pogosta napihnjenost.
Piskanje v ušesih. Ugotovila sem, da je povezano z alergeni. Ko nekaj časa nisem bila v stiku z njimi, sem v ušesu začutila nekakšno toploto. Sklepam, da se je notranji pritisk  zmanjševal in izenačeval z zunanjim. Včasih sem začutila tudi zrak, ki je izhajal iz ušesa. Imela sem tudi zdravniške preglede ušes oziroma sluha.
Pogosto vnetje sinusov. Večkrat so mi vnete sinuse tudi obsevali. Sedaj se mi sinusi ob uživanju antihistaminikov, z močnim tleskanjem z jezikom in kratkim pritiskom dveh prstov nad nosnim  korenom (akupresura) skoraj vedno odprejo.
Hripavost. Tudi ta je moja večkratna spremljevalka. Ĺ˝e v gimnaziji sem zaradi izgube glasu morala izostati za več dni od pouka. Vzrok hripavosti je v stiku z alergeni, otekanje dihalnih poti.
Kraste v nosu. Ob stiku z alergeni, verjetno zaradi večjega pritiska ter suhe sluznice, pokajo kapilare.
Močna utrujenost in težko premagljiva zaspanost, ki ji je sledilo ÂťubitoÂŤ spanje , ki ni prineslo posebnega olajšanja.
Nasprotno zgoraj navedenemu, noči brez spanca. Pozneje sem ugotovila, da je stanju botrovalo plitvo dihanje zaradi stisnjenih dihal.
Stiskanje v grodnici, kot da nanjo pritiska teža. Menim, da je vzrok zmanjšana možnost dihanja zaradi otečenih dihalnih poti, ki preprečujejo tudi normalno dovajanje kisika.
Zelo suha koža, posebej na obrazu, ki se v stiku z alergeni še bolj zguba. Koža postaja tudi bolj hrapava in se bolj lušči. Pri stiku z kontaktnim alergenom (zaponka na nedrcu) koža otrdi in postaja spremenjena.
S srečanjem z določenimi alergeni se pojavijo močne bolečine v kolenih. Pojavijo se edemi na in pod kolenom. Koleno postane na videz deformirano in se, ko ni vpliva alergenov, skoraj normalizira. Menim, da gre tu za drugačno delovanje limfnega sistema.     
Drugačni vonj blata, zaradi spremenjenega presnovnega procesa.
Spremenjeni vonj pri potenju. Sama ga takoj zaznam. Takrat se še pogosteje umivam, posebno pod pazduho. Opazila sem tudi, da se mi takrat koža na poseben način zguba v tem predelu in nekoliko nižje, kar se prične takoj po umivanju za nekaj časa normalizirati. Po mojem posebne limfne žleze močneje izločajo, izloča pa se tudi več strupov iz por.
Hujšanje me je pričelo spremljati ob uvedbi diete. Sedaj se je povsem ustavilo. Shujšala sem za 16 kg. Verjetni vzrok je, da je v telesu zaostajala voda.

Kako sem ugotovila, da sem alergična na zunanje alergene?

Vso delovno dobo sem v nekaj stavkih vodila dnevnik dela. Zabeležila sem tudi dopust, ki sem ga pogosto koristila zaradi bolezenskih težav. Vsa družina je že v naprej vedela, kdaj bom spet obležala v postelji. Čas težav v postelji se je ponavadi zavlekel in poslabševal. Verjetni vzrok je bil daljši stik s pršicami, dobivala sem tudi kapljice za nos. Končalo se je večkrat z jemanjem antibiotikov. Razumljivo je, da v tedanjem času nisem jemala nobenih antihistaminikov.

Po upokojitvi sem na podlagi omenjenih zapisov v dnevnikih izdelala grafikon ter ugotovila, da so se bolezenske težave
pojavljale le v majhnih časovnih zamikih.
           
Sreča je, da z leti slabijo življenjske funkcije, med njimi tudi imunski sistem. Ob dosledni dieti in zdravilih ter drugih ukrepih se težave zagotovo ne povečujejo. Napisala sem že enkrat na forumu, da imam sedaj več življenjske energije kot v mladosti, kljub zelo strogi in skrajno reducirani dieti.

Lp, Franci

 

 

Prebrano 6864 krat